RETRO

Kultūros ir sporto rūmai laikinai perduodami Vilniaus m. savivaldybei

rumaiVidaus reikalų ministerija (VRM) panaudos pagrindais laikinai perduoda Kultūros ir sporto rūmų patalpas Vilniaus m. savivaldybės viešajai įstaigai (VŠĮ) „Active Vilnius“. Ji iki 2024 m. liepos mėn. užtikrins ikimokyklinio ugdymo, vaikų ir suaugusiųjų neformaliojo švietimo, vaikų ir jaunimo užimtumo paslaugas. Iki tol Kultūros ir sporto rūmuose bus vykdomi Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro inicijuoti archeologiniai tyrimai.

VRM, atlikusi nebūdingų funkcijų peržiūrą, nustatė, kad VŠĮ Kultūros, pramogų ir sporto rūmai iš visų vidaus reikalų srities įstaigų teikia mažiausiai paslaugų vidaus reikalų sistemai – 2021 metais nesudaryta nė viena sutartis sporto paslaugų ir kultūros srityse. Įstaigos teikiamos sporto, kultūros, edukacinės paslaugos buvo orientuotos tenkinti plačiosios visuomenės, bet ne vidaus reikalų sistemos pareigūnų ir darbuotojų poreikius, tad pernai viešoji įstaiga likviduota. Valstybei nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą – dalį Kultūros ir sporto rūmų, esančių Vilniuje, Žirmūnų g. – iki šiol valdė Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM.

Sprendimas laikinai perduoti turtą savivaldybės VŠĮ priimtas siekiant užtikrinti viešųjų paslaugų tęstinumą. Tolimesnis pastato likimas priklausys nuo archeologinių tyrimų rezultatų.

VšĮ „Active Vilnius“, kurios vienintelis dalyvis ir savininkas yra Vilniaus miesto savivaldybė, yra ne pelno siekiantis juridinis asmuo, kuris tenkina viešuosius interesus, teikdamas sporto veiklos, sporto renginių, aktyvaus poilsio organizavimo, sporto įrenginių eksploatavimo ir kitas įstaigos įstatuose nurodytas paslaugas. Nekilnojamasis turtas numatomas perduoti įstaigos įstatuose šiuo metu numatytai veiklai vykdyti, išskyrus ūkinę komercinę veiklą.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode