Parama dėkojame




Sprogimas

„Vičiūnų grupės“ į Ukrainą eksportuojamos jūros gėrybės užterštos kadmiu

grupesĮ Ukrainą eksportuojamoje „Vičiūnų grupės“ produkcijoje rastas Europos Sąjungoje (ES) leistiną normą viršijantis kadmio kiekis, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Anot VMVT, sausio 8-ąją „Vičiūnų grupės“ bendrovė „Plungės kooperatinė prekyba“ į Ukrainą iš Lietuvos eksportavo 22 tonas Kinijos gamintojo „Zejiang Zhoufu food Co.“ jūros gėrybių mišinių. Tarnybos specialistai iš šios siuntos paėmė mėginius sunkiųjų metalų nustatymui. 

„Laboratorinių tyrimų rezultatai parodė, kad siuntoje kadmio kiekis produkte viršija leistinas normas nustatytas Europos Komisijos reglamente“, – teigiama VMVT komentare BNS. 

Anot jo, dalis siuntos – 7,9 tonos – jau išvežta į Ukrainos įmonę „Viciunai-Ukraina“, todėl tyrimų rezultatais tarnyba  pasidalijo su Ukrainos valstybinės maisto saugos ir vartotojų apsaugos tarnyba, apie tai informuota ir Komisija.

Kaip nurodo Ukrainos tarnyba, platintojai raginami išimti šiuos produktus iš apyvartos, apie tai įspėti vartotojai.

Nurodoma, kad leidžiama kadmio norma viršijama 0,4–2,65 mikrogramo kilograme.

VMVT teigimu, likusi dalis siuntos šiuo metu laikoma sandėliuose Lietuvoje, jos tiekimas į rinką ribojamas. Nesaugi siunta gali būti grąžinta į kilmės šalį, sunaikinta arba išvežta į kitą šalį, kurios reikalavimus atitinka, tačiau tik gavus jos institucijų sutikimą.

Pirmasis apie tai pranešė portalas vz.lt.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode