Sprogimas

G. Skaistė: NPD kitąmet didės, jeigu leis biudžeto galimybės

leisSiekiant priartinti minimalią mėnesio algą (MMA) prie neapmokestinamųjų pajamų dydžio  (NPD) kitąmet pastarasis bus didinamas, jeigu Seimas pritars Vyriausybės siūlomiems mokesčių pakeitimams ir biudžete atsiras tam galimybių, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.  

„Jeigu bus erdvės, NPD didinamas bus. Tai yra ne reforminis (mokesčių reformos – BNS) veiksnys. Tai tiesiog strateginis tikslas suartinti minimalią mėnesio algą (MMA) su NPD. Jeigu biudžete erdvės nebus tam dėl to, kad reformos tikslai yra išbraukomi, tokiu atveju tos erdvės nebus“, – antradienį susitikime su Seimo opozicijai priklausančių „darbiečių“ frakcija teigė G. Skaistė. 

Pasak jos, kaip ir kiek nuo 2024-ųjų didėtų NPD, bus aišku antrąjį šių metų pusmetį, kai bus formuojamas kitų metų biudžetas.  

Finansų ministrė praėjusią savaitę sakė, kad kartu su 2024-ųjų biudžetu, jeigu bus papildomos erdvės po mokesčių reformos, „tikrai“ planuojama didinti NPD, kad darbo santykių apmokestinimas ir pajamų nelygybė tokiu būdu sumažėtų. 

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė anksčiau pareiškė, kad šeimų, auginančių vaikus, NPD galėtų būti prilygintas MMA jau nuo kitų metų. Ji sutiko, kad valstybės biudžetui tai būtų didelis iššūkis, tačiau įmanomas tinkamai susidėliojus prioritetus.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen anksčiau sakė, kad toks siūlymas neatsižvelgia į valstybės biudžeto galimybes, o premjerė Ingrida Šimonytė tvirtino, kad MMA ir NDP dydžiai priklausys nuo valstybės ekonomikos augimo.

Nuo šių metų NPD Lietuvoje siekia 625 eurus, MMA – 840 eurų.  

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode