Sprogimas

Policijos pareigūnus dirbti į Mažeikius, tikimasi, privilios skiriama parama

Mažeikių rajono savivaldybės taryba patvirtino skatinimo priemones dėl trūkstamų policijos pareigūnų pritraukimo į Mažeikių rajono policijos komisariatą. Šių priemonių imamasi siekiant spręsti reikalingų specialistų trūkumo problemą, motyvuoti jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją ir likti dirbti rajone.

Numatytos 3 skatinimo priemonės – atvykstantis į rajoną policijos pareigūnas galės pasinaudoti viena iš jų.

Pirmoji priemonė – Savivaldybės stipendija po 350 Eur per mėnesį. Ji mokama Lietuvos policijos mokyklos pirminio profesinio mokymo kursantui arba įvadinio mokymo kurso kursantui, taip pat asmeniui, priimtam į Lietuvos aukštąją mokyklą studijuoti pagal siuntime nurodytą studijų programą. Pasinaudojęs šia priemone įsipareigoja nepertraukiamai, ne trumpiau kaip 3 metus, dirbti ne mažesniu kaip 1 etato darbo krūviu.

Antroji priemonė – vienkartinė 5 tūkst. Eur pašalpa. Skiriama atvykusiam užimti laisvą pareigybę komisariate pirminės ir vidurinės grandies statutiniam valstybės tarnautojui. Pasinaudojęs šia pašalpa taip pat įsipareigoja nepertraukiamai, ne trumpiau kaip 3 metus eiti policijos pareigūno pareigas ne mažesniu kaip 1 etato darbo krūviu.

Trečioji priemonė – išlaidų kompensavimas. Ne daugiau kaip 20 tūkst. Eur skiriama atvykusiam užimti laisvą pareigybę komisariate pirminės ir vidurinės grandies statutiniam valstybės tarnautojui gyvenamojo būsto (gyvenamųjų patalpų) įsigijimui nuosavybėn rajono savivaldybėje. Pasinaudojęs šia priemone įsipareigoja įstaigoje dirbti ne trumpiau kaip 5 metus ne mažesniu nei 1 etato darbo krūviu ir deklaruoti gyvenamąją vietą bei gyventi rajono savivaldybėje.

Šiuo metu komisariate trūksta 14 pareigūnų, arba 15 proc. 

Budas.lt archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode