Sprogimas

Tarybos opozicija: aibė klausimų valdantiesiems

opKaip jau rašėme, gegužės 19 d. Mažeikių r. savivaldybės tarybos opozicijos atstovai surengė spaudos konferenciją, kurios tikslas – vienintelis būdas, pasak politikų, informuoti rinkėjus apie situaciją taryboje ir rajone, nesusikalbėjimą su valdančiaisiais, opozicijos ignoravimą ir kitais klausimais, nes per Savivaldybės informavimo priemones jiems tai daryti neleidžiama. Tokiomis sąlygomis jie negalintys tinkamai atstovauti gyventojams.

Merė tvirtina visus mažumoje esančius tarybos narius kvietusi dirbti kartu, bet šie atsisakę, o dabartinėje situacijoje vadovaujasi įstatymais.

 

 

 

Klausimai ir lūkeščiai

Opozicijoje esantys tarybos nariai: Živilė Butkė, Vilija Kaktienė, Virginijus Sungaila, Sigutė Bernotienė ir Kęstutis Bartkevičius žurnalistams išsakė savo lūkesčius: dėl kabineto nesuteikimo; dėl sekretoriaus neskyrimo; dėl jų veiklos neviešinimo bendra tvarka per mazeikiai.lt svetainę bei Savivaldybės facebook puslapį, ką daro valdantieji; dėl opozicijos ignoravimo sakant, kad jie „niekas“, net neskyrus prašyto transporto tarybos narėms nuvykti į Telšiuose vykusį renginį, skirtą moterims; dėl Pramonės parko įkūrimo eigos, kai gresia prarasti 10 mln. eurų; dėl Sporto ir pramogų centro statybos Mažeikiuose grįžimo prie senojo projekto, kai, pasak jų, nėra lėšų; dėl gegužės 5 d. vykusiame Tarybos posėdyje priimto sprendimo dėl UAB „Tavo pastogės“ veiklos ataskaitos: merės, kaip valdybos pirmininkės, pasirašytas vienoks sprendimas (skirti premiją bendrovės direktorei), o posėdyje Tarybos nariui, socialdemokratui, Deividui Vyniautui pasiūlius premijos pinigus panaudoti skolų išieškojimui, o ne vadovui skatinti, valdantieji taip ir nubalsavo. Opozicija šiuo klausimu nebalsavo. V. Sungaila įžvelgia politinį susidorojimą su „Tavo pastogės“ vadove, mat ši priklauso kaip ir V. Sungaila, Lietuvos žaliųjų partijai.

Daugeliu klausimų, politikai tikina, kreipęsi į merę, tačiau negavę atsakymų, o gauti atsakymai žeidžia – tarybos nariai jaučiasi ignoruojami, nors opozicija mažesnė už valdančiąją koaliciją tik vienu tarybos nariu (13:14).

Pasak valdančiosios mažumos partijų frakcijų atstovų, beveik pusė rinkėjų atidavė balsus už juos, tačiau tinkamai atstovauti rinkėjams negalintys dėl valdančiųjų diskriminacijos. „Mes nenorime pyktis ar kovoti, o tik kartu dirbti“, – sakė partijos „Laisvė ir teisingumas“ narė S. Bernotienė.

Merės komentarai

Opozicijos iškeltus klausimus Budas.lt paprašė pakomentuoti Savivaldybės merės Rūtos Matulaitienės.

Pasak merės, opozicija nėra Savivaldybės administracija, todėl jų informacija nenumatyta pagal Reglamentą talpinti į Savivaldybės tinklalapius, kabinetas ir sekretorius taip pat nepriklauso. „Esant poreikiui, patalpos visada suteikiamos, o į renginį Telšiuose būtų vykę tik du žmonės, tai gal naudingiau kviestis lektorius čia, kai galės daugiau politikų keltis kvalifikaciją, – Budas.lt sakė R. Matulaitienė. – Pagal Reglamentą priklauso opozicinė valanda, ji ir bus. Pagal naują Savivaldos įstatymą vykdančioji valdžia yra meras, o jie tik atstovaujantieji visuomenei“.

Merė pakomentavo ir dėl Sporto ir pramogų centro projekto: „Pinigų nėra nei mažesniam, nei didesniam. Iš ko būtų praėjusios kadencijos valdžia stačiusi aną („dėžutę“, – aut. pas.), iš to statysim ir mes šitą. Visos komunikacijos, automobilių aikštelė yra, statybos leidimas išduotas. Koreguosim projektą, kad atitiktų ekonomiškumo klasę. Tai užtruks 5 mėn. Jeigu būsim pradėję, lengviau bus gauti lėšų, kadangi ministerija perkels į naują finansavimo programą ir padės įgyvendinti. Statysim ne iš karto visą, o dalimis“.

Dėl „Tavo pastogė“ klausimo R. Matulaitienė pastebėjo, kad kuriozinė situacija susidarė dėl Teisės aktų kirtimosi su Savivaldybės įstatymu: „Turi būti bendrovių veiklos ataskaitos patvirtintos ir tarybos, nors mero, kaip akcininko, parašas ant sprendimo svaresnis. Į šią situaciją esame įvelti naujo Savivaldos įstatymo modelio, kuris kertasi su Teisės aktais. Visi kiti punktai atitiko, išskyrus vieną – dėl skolų išieškojimo“. Merė patikino, jog partiškumu nesivadovauja ir nori, kad būtų taryboje gera atmosfera.

R. Matulaitienė teigė, kad visus opozicijų esančių partijų frakcijų atstovus kvietusi dirbti bendrai, tačiau šie atsisakę.

Aut. nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode