Sprogimas

Areštinės lieka tik didžiuosiuose miestuose

Nuo 2021 m. vasario 1 d. uždaromos Alytaus, Marijampolės, Utenos, Tauragės aps. vyriausiųjų policijos komisariatų ir Mažeikių rajono policijos komisariato areštinės. Šalyje lieka veikti 5 didžiuosiuose miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose) įsikūrusios areštinės.

Pasikeitus Lietuvos Respublikos suėmimo vykdymo įstatymui, pagal kurį sutrumpintas suimtų asmenų laikino perkėlimo į policijos areštines terminas ir panaikinta galimybė į policijos areštines iš tardymo izoliatorių ar pataisos įstaigų laikinai perkelti nuteistus asmenis, taip pat įsigaliojusiame Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse išnykus administracinio arešto nuobaudai, buvo stebimas nuolatinis į policijos areštines uždaromų asmenų skaičiaus mažėjimas.

Uždaromose areštinėse dirbę 67 pareigūnai sustiprins policijos įstaigų reagavimo ir veiklos padalinius, o tai turės teigiamos įtakos policijos įstaigų darbui, daugiau pajėgų galės būti skiriama viešosios tvarkos užtikrinimui ar nusikalstamų veikų tyrimui.

Uždarius minėtas policijos areštines, kasmet bus sutaupoma apie 345 tūkst. Eur, kuriuos tektų skirti policijos areštinėms išlaikyti, be to, nereikės papildomų investicijų uždaromų policijos areštinių renovavimo ar remonto darbams atlikti, kas papildomai sudarytų 1 mln. 786 tūkst. Eur.

Primename, kad areštinių skaičius mažinamas palaipsniui nuo 2008 m., kai policijos sistemoje veikė net 46 policijos areštinės.

Policijos nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode