Sprogimas

Nuo sausio 2 d. startuoja bendras traukinių maršrutas Panevėžys–Šiauliai–Mažeikiai

bendrasKeleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ nuo 2023 metų sausio 2 d. keičia traukinių maršrutų organizavimą Radviliškio, Šiaulių, Akmenės, Mažeikių, Panevėžio rajonuose. Nuo kitų metų pradžios šioje Lietuvos dalyje kursuos bendras traukinių maršrutas Panevėžys–Šiauliai–Mažeikiai. Siekiant užtikrinti būtinąjį viešąjį susisiekimą ir atliepti kuo didesnės visuomenės dalies poreikius, maršruto reisai bus organizuojami 8 kartus per dieną – t. y. taip pat dažnai, kaip ir iki šiol kursavę maršrutų Šiauliai–Panevėžys ir Radviliškis–Mažeikiai traukiniai. Bilietus į traukinius galima įsigyti nuo gruodžio 22 d.   

Atsižvelgiant į technines galimybes, traukinio sustojimo laikas Šiaulių stotyje bus suderintas su dalies kitų į Vilnių, Kauną ir Klaipėdą vykstančių traukinių tvarkaraščiu. Taip keleiviai galės patogiai pratęsti kelionę į didžiuosius Lietuvos miestus.

„Po išsamių ne vieną mėnesį trukusių diskusijų su suinteresuotomis grupėmis šiandien pristatome maršrutą, kuris užtikrins būtinąjį viešąjį susisiekimą Panevėžio, Šiaulių ir Mažeikių apskrityse gyvenantiems žmonėms praktiškai tokia pačia apimtimi kaip ir iki šiol. Toliau dirbame, kad kuo daugiau žmonių ir toliau galėtų vykti traukiniais, o maršrutai būtų organizuojami visoje šalyje“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Maršrutas Panevėžys–Šiauliai–Mažeikiai pakeis 2022 metais vykdomus maršrutus Šiauliai–Panevėžys, Radviliškis–Mažeikiai, Radviliškis–Šiauliai, todėl jame galios į pastaruosius maršrutus įsigyti terminuoti bilietai. Tuo atveju, jei keleiviai nuo sausio 2 d. startuojančiame maršrute nepageidaus naudotis turimais terminuotais bilietais, jie bus kviečiami kreiptis į bendrovės klientų aptarnavimo specialistus dėl lėšų grąžinimo už nepanaudotas terminuoto bilieto dienas nuo sausio 2 d. 

Bendrovė ir toliau analizuos maršruto duomenis, keleivių srautus ir jų lūkesčius – esant poreikiui ir galimybėms, į juos bus atsižvelgiama, o traukinių tvarkaraštis koreguojamas. 

„LTG Link“ apie suplanuotus pokyčius taip pat informavo viešojo transporto paslaugas teikiančius autobusų vežėjus ir minėtas rajonų savivaldybes. Tokiu būdu bendrovė kviečia kitus vežėjus bendradarbiauti vykdant keleivių pervežimą viešuoju transportu bei pasiūlyti miestų gyventojams ar atvykstantiems svečiams darnų keleivinių traukinių ir viešojo transporto tvarkaraščių suderinamumą tiek miestuose, tiek priemiesčiuose.   

Šis maršrutas ir toliau užtikrins susisiekimą tarp Panevėžio, Šeduvos, Radviliškio, Šilėnų, Zoknių, Šiaulių, Kuršėnų, Akmenės, Viekšnių, Mažeikių bei šioje geležinkelio trasoje esančių kitų tarpinių miestelių kaip ir iki šiol. Standartinis Panevėžys–Šiauliai–Mažeikiai bilietas kainuos 8,9 EUR. 

AB „Lietuvos geležinkeliai“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode