Sprogimas

„LTG Link“ mokytojų pigiau nebeveža, bet su ministerija dėl to tariamasi

mokytojuuGrupei Seimo narių siūlant įteisinti lengvatinį traukinio bilietą mokytojams ir kitiems pedagogams, o Seimo komitetui tam paprieštaravus, „Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ teigia nuo gruodžio mokytojams nebetaikanti nuolaidos.

Įmonės teigimu, ja buvo retai naudotasi. Vis dėlto „LTG Link“ su Švietimo mokslo ir sporto ministerija vertina galimybę tokią nuolaidą vėl teikti, BNS pranešė įmonė. 

Bendrovės atstovė Kotryna Dzikaraitė BNS sako, kad 5 proc. komercinė nuolaida mokymams pristabdyta gruodį, nes nebuvo standartizuoto juos identifikuojančio dokumento.

Pasak jos, tai nėra valstybės finansuojama lengvata – ji kurį laiką buvo taikoma įmonės sprendimu, tačiau išanalizavus  paaiškėjo, kad ja buvo retai naudojamasi – 2022 metais įsigyta vos 3,5 tūkst. bilietų, arba tik 0,08 proc. visų parduotų bilietų.   

Kiek bilietų su nuolaida mokytojams parduota nuo lengvatos galiojimo pradžios – 2014 metų, „LTG Link“ duomenų neturi. 

„Dėl kelis kartus besikeitusių bilietų pardavimo sistemų tikslesnius duomenis apie individualias komercines nuolaidas pateikti galime tik nuo 2022 metų“, – nurodė K. Dzikaraitė. 

Kol kas mokytojai pigiau traukiniais važiuoti gali, jeigu jie keliauja su devynių mokinių ar didesne grupe – tuomet jie gali pasinaudoti 30 proc. nuolaida grupėms.  

„LTG Link“ savo iniciatyva taiko nuolaidas moksleiviams, kelionėms „atgal“, grupėms, terminuotiems bilietams, „Šeimos“ ir „Pola“ kortelių turėtojams, taip pat įstatymais patvirtintas lengvatas senjorams, studentams, individualių poreikių turintiems ir nukentėjusiems asmenims.   

Pernai kas antras „LTG Link“ parduotas bilietas iš beveik 1,8 mln. buvo parduotas su nuolaida arba lengvata.  

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas šią savaitę nusprendė, kad grupės parlamentarų siūlymas įteisinti traukinio bilietą su 10 proc. nuolaida mokytojams ir kitiems pedagogams prieštarautų Konstitucijai, todėl Seimui siūloma nesvarstyti idėjos leisti traukiniais pigiau važiuoti tik vienos profesijos atstovams. 

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode