Parama dėkojame




reketuDonaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad ketvirtadienį Džordžijos valstijoje prisistatys dėl reketo ir kitų kaltinimų, susijusių su jo siekiu panaikinti 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus.

Pirmadienį savo platformoje „Truth Social“ D. Trumpas rašė, kad tą dieną jį „SULAIKYS radikali kairioji apygardos prokurorė Fani Willis (Fani Vilis)“, Džordžijos pareigūnė, kuri pateikė ketvirtą šiais metais kaltinamąjį aktą buvusiam prezidentui.

Bylos teisėjas anksčiau patvirtino 200 tūkst. dolerių (183,35 tūkst. eurų) užstatą D. Trumpui pietinėje valstijoje iškeltoje reketo byloje.

D. Trumpas ir kiti 18 istorinės bylos kaltinamųjų iki penktadienio vidurdienio vietos (19 val. Lietuvos) laiku turi prisistatyti Džordžijos pareigūnams.

Savo pranešime D. Trumpas teigė, kad F. Willis veikia „griežtai koordinuodama savo veiksmus su sukčiaus Joe Bideno (Džo Baideno) DOJ (teisingumo departamentu). Kalbama apie KIŠIMĄSI Į RINKIMUS“.

Taip D. Trumpas nori pasakyti, kad visi prieš jį nukreipti kaltinimai yra išgalvoti tam, kad būtų užkirstas kelias jo dar vienos kadencijos Baltuosiuose rūmuose siekiui. Šiuo metu jis turi ryškią persvarą tarp respublikonų kandidatų.

F. Willis paprašė teisėjo Scotto McAfee (Skoto Makafio) paskirti 77 metų buvusio prezidento teismo posėdžio datą – kitų metų kovo 4 dieną – dėl kaltinimų bandymu panaikinti 2020-ųjų prezidento rinkimų rezultatus Džordžijos valstijoje.

D. Trumpo laukia keturi baudžiamieji procesai, jam siekiant sugrįžti į Baltuosius rūmus.

Džordžijos valstijoje D. Trumpui buvo pateikti kaltinimai dėl reketo ir virtinės rinkimų nusikaltimų po dvejus metus trukusio tyrimo dėl jo pastangų panaikinti J. Bideno pralaimėjimą rinkimuose valstijoje.

D. Trumpas, kuriam du kartus buvo paskelbta apkalta, buvo apkaltintas pažeidęs Džordžijos valstijos Reketo paveiktų ir korumpuotų organizacijų įstatymą (RICO), taip pat šešiais sąmokslo punktais dėl įtariamo bandymo klastoti dokumentus, apsimesti valstybės pareigūnu ir pateikti melagingus pareiškimus bei dokumentus.

Jis taip pat kaltinamas melagingais pareiškimais ir suklastotų dokumentų pateikimu, taip pat įkalbinėjimu valstybės tarnautojus sulaužyti priesaiką.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode