Parama dėkojame




reidaIzraelio saugumo pajėgos antradienį surengė reidą Vakarų Kranto šiaurėje ir per kilusius susirėmimus nušovė 17-metį palestinietį, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos pareigūnai.

Tai naujausias smurto protrūkis okupuotoje teritorijoje.

Izraelio kariuomenė prieš aušrą surengė reidą Zababidoje į pietus nuo Džanino, pranešė vietos medikai.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad 17-metis Othmanas Abu Kharjas (Otmanas Abu Chardžas) buvo mirtinai sužeistas į galvą. Reidas surengtas tuo metu, kai Izraelio saugumo pajėgos vis dar ieškojo palestiniečio šaulio, kuris šeštadienį Huvaros mieste nušovė du izraeliečius – tėvą ir sūnų.

Izraelio kariuomenė iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti reidą Zababidoje.

Tuo tarpu pietinėje Vakarų Kranto dalyje Izraelio pajėgos sulaikė du palestiniečius, įtariamus nušovus izraelietę ir sunkiai sužeidus vieną vyrą.

Izraelio kariuomenė teigė, kad abu įtariamieji per apklausą prisipažino dalyvavę išpuolyje netoli palestiniečių Hebrono miesto. Izraelio saugumo pajėgos pranešė, kad pirmadienį konfiskavo šautuvą, iš kurio buvo šaudyta į automobilį. Automobilis be valstybinių numerių, iš kurio, kaip įtariama, buvo įvykdytas išpuolis, rastas sudegintas į šiaurę nuo Hebrono, sakė Halhulo miesto meras.

Šiais metais per smurtą, susijusį su Izraelio ir Palestinos konfliktu, jau žuvo mažiausiai 218 palestiniečių.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, surinktais iš abiejų pusių oficialių šaltinių, taip pat žuvo 31 izraelietis, vienas ukrainietis ir vienas italas.

Tarp žuvusiųjų yra palestiniečių kovotojų ir civilių, o Izraelio pusėje – trys arabų mažumos atstovai.

Izraelis teigia, kad šiais reidais siekiama išardyti kovotojų tinklus ir užkirsti kelią būsimiems išpuoliams. Palestiniečiai sako, kad šie reidai kenkia jų saugumo pajėgoms, skatina dar didesnį kovotojų aktyvumą ir įtvirtina Izraelio kontrolę žemėse, kuriose jie siekia įkurti būsimą valstybę. Per 1967 metų Šešių dienų karą Izraelis okupavo Vakarų Krantą, Rytų Jeruzalę ir Gazos Ruožą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode