Darom/juosta




Lengvas ir „nematomas“ obuolių pyragas, kuris negali nepavykti

Pyragui reikės:

1 puodelio „Malsenos“ „Ekstra“ kvietinių miltų (142 g); 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių; 2 šaukštų ištirpinto nesūdyto sviesto (50 g); 1/2 puodelio nenugriebto pieno (120 ml); 3 kiaušinių; 2/3 puodelio cukraus (133 g); Apie 1 kg obuolių, supjaustytų plonais griežinėliais.

Gaminimo eiga:

  • Kepimo skardą ištepkite aliejumi ar sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  • Išmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išmaišykite sviestą su pienu.
  • Vidutiniu greičiu išplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvo blizgumo. Įmaišykite pusę miltų mišinio, pieno ir sviesto mišinį, po to likusį miltų mišinį, kol neliks gabalėlių.
  • Naudodami didelę guminę mentelę arba medinį šaukštą, į tešlą įmaišykite obuolius, kol tolygiai pasidengs.
  • Rankomis sudėkite obuolių griežinėlius į paruoštą kepimo skardą, įsitikinkite, kad plokščios obuolių pusės sutampa su keptuvės kraštais. Spustelėkite obuolius žemyn, kad tolygiai pasiskirstytų. Supilkite likusią tešlą į kepimo skardą, nepamirškite palikti šiek tiek vietos nuo viršaus;
  • Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite, kol viršus paruduos aukso spalva. Kepkite nuo 65 iki 75 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo viduryje vieną kartą pasukite kepimo skardą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode