Darom/juosta




Įmantresnis morenginis obuolių pyragas pažengusiems kepėjams

Jeigu įprastas obuolių pyragas jums jau pabodo, o galbūt tiesiog norėtumėme išbandyti kažką naujo ir pagerinti savo įgūdžius, „Kepimo akademijos“ ekspertė rekomenduoja pasitreniruoti patiems pasiruošiant sviestinę tešlą ir išsiplakant morenginę pyrago kepurę.

„Esminis triukas slypi miltuose. Sviestinei tešlai rekomenduojama rinktis aukščiausios rūšies miltus, kuriuose glitimo kiekis didesnis, tokių miltų tešla geriau išlaikys formą. Taip pat nebijokite, jei tešla atrodo šiek tiek biri: geriau biri tešla, nei įpilti per daug vandens“, – sako ekspertė.

Keletas patarimų:

  • Planuodami kepti šį pyragą nusimatykite pakankamai laiko tešlos pašaldymui. Labai svarbu, kad sviestas sukietėtų.
  • Nulupę ir supjaustę obuolius, užpilkite cukrų ir šią masę atidėkite, kad išsiskirtų sultys, kurias galėsite nupilti. Šis veiksmas pašalina skysčio perteklių, kuris apsaugo nuo permirkusios tešlos.
  • Prieš kepant galite aptepti tešlą kiaušinio baltymo plakiniu. Taip išvengsite sudrėkusio pyrago dugno.

Ingredientai:

Tešlai: 0,5 stiklinės „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų 550D (190 g); 1/2 stiklinės sviesto (115 g); 3 arbatinių šaukštelių konditerinio cukraus (25 g); žiupsnelio druskos; 4 didelių kiaušinių trynių; 1 valgomojo šaukšto šalto vandens.

Obuolių įdarui: 2 kg, apie 11 didelių obuolių; 1 arbatinio šaukštelio sviesto; 5 šaukštų rudojo cukraus; 1 šaukšto citrinos sulčių; 1 valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto arba 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus; 1 arbatinio šaukštelio cinamono.

Morengui: 4 didelių kiaušinių baltymų (140 g); 3/4 puodelio labai smulkaus cukraus (150 g); žiupsnelio druskos.

Kepimo eiga:

  • Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Miltus išmaišykite su cukrumi ir druska. Sudėkite šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir kiaušinių trynius. Pirštų galiukais įtrinkite sviestą į miltų mišinį, kol susidarys trupiniai. Įpilkite šalto vandens, greitai minkykite, kol iš tešlos susidarys vientisas rutuliukas. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą, įpilkite cukraus, citrinos sulčių, vanilės ekstrakto ir cinamono. Virkite minutę (skystis turėtų šiek tiek išgaruoti). Suberkite supjaustytus obuolius ir kepkite pamaišydami, kol suminkštės. Svarbu, kad obuoliai nebūtų vandeningi. Leiskite atvėsti.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padėkite ją ant kepimo popieriaus ir iškočiokite apskritimą, didesnį už pyrago skardos skersmenį. Iškočiotą tešlą kartu su kepimo popieriumi perkelkite į skardą. Tešlą gausiai apibarstykite miltais. Kelis kartus šakute pabadykite tešlos dugną.
  • Ant tešlos pilkite atvėsusių obuolių masę. Įdėkite kepimo formą į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių (funkcija su ventiliatoriumi).
  • Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite dideliu greičiu, kol susidarys purus morengas. Lėtai pilkite cukrų ir toliau maišykite, kol masė taps tanki ir blizgi.
  • Ant obuolių paskleiskite šią masę, išlyginkite paviršių. Įdėkite obuolių pyragą į orkaitę ir kepkite 50-60 minučių. Morengas turi būti traškus iš viršaus ir minkštas iš vidaus, tešlos pluta visiškai iškepusi. Jei morengas nėra traškus, galite kepti dar 10 minučių. Prieš pjaustant palaukite, kol atvės.

Skanaus!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode