RETRO

Pristatyta policijos veiklos ataskaita

policiMažeikių rajono policijos komisariate sausio 31-ąją visuomenei  pristatyti praėjusių metų veiklos rezultatai. Joje apžvelgta nusikalstamumo situacija rajone, šių metų veiklos prioritetai bei prevencinė veikla. Pristatydamas ataskaitą policijos komisariato viršininkas Alfonsas Meškys atkreipė dėmesį, kad rezultatai gerėja – mažėja nusikalstamų veikų.

 

Dažniausia nusikalstama veikla – smurtas artimoje šeimoje


Dažniausiai registruojamos nusikalstamos veikos: smurtas artimoje aplinkoje, vagystės, neblaivūs vairuotojai, sukčiavimas, viešosios tvarkos pažeidimai. Nors pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje sulaukta mažiau – 2022 m. – 780, 2021 m. – 998, tačiau tai išlieka viena opiausių ne tik Mažeikių, bet visos Respublikos problemų. Eismo įvykių iš viso registruota 349 (2021 m. – 369). A. Meškys pasidžiaugė, kad 2022 metais eismo įvykių metu nežuvo nei vienas žmogus.

Dalyvavo svečių

Susitikime dalyvavęs Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, akcentavo, kad norint pasiekti dar geresnių rezultatų reikalinga policijos, Savivaldybės, seniūnijų ir visos visuomenės bendrystė: „Jeigu dirbsime visi išvien, mes pasieksime ne tik, kad būtume saugesni, bet kad būtume saugūs. Saugi bendruomenė – mūsų visų siekis“.

Susitikime taip pat dalyvavo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas, Seimo narė Laima Nagienė, Savivaldybės tarybos nariai, Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas, prokuratūros ir seniūnijų atstovai bei kiti svečiai.

Trūksta policijos pareigūnų

Policijos komisariato viršininkas A. Meškys įvardijo, kokie numatyti 2023 veiklos prioritetai – viešosios tvarkos ir eismo saugumo užtikrinimas; prevencinės veiklos efektyvinimas nepilnamečių vykdomų teisės pažeidimų srityje; nusikalstamų veikų užkardymas ir tyrimas; siekis pritraukti gyventojus į policijos pareigūnų gretas. Šiuo metu Mažeikių policijos komisariate neužpildyta laisvų etatų – 14 proc. Ir A. Meškys, ir kalbėję svečiai teigė, kad bus siekiama didinti pareigūnų gretas, kad būtų užtikrintas dar efektyvesnis policijos darbas.

Mieste – 47 vaizdo stebėjimo kameros

A. Meškys pastebėjo, kad prie gerėjančio nusikalstamumo išaiškinimo prisideda ir vaizdo stebėjimo kameros. Šiuo metu mieste yra 47 vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos viešosiose vietose, judriausiose miesto gatvėse ir sankryžose.

Birutės Šneideraitienės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode