Parama dėkojame




P. Parolinas: humanitariniai veiksmai gali atverti kelius į taiką

kelius„Ukrainos taika turės būti teisinga taika“, – pabrėžė ketvirtadienio, liepos 6 d., interviu Italijos televizijai Popiežiaus valstybės sekretorius Pietro Parolinas. Kardinolas teigiamai įvertino labai svarbią kardinolo M. Zuppi misiją Kyjive ir Maskvoje ir pažymėjo, kad Rusijos atstovai įsidėmėjo Šventojo Sosto norą padėti sugrąžinti iš Ukrainos išvežtus vaikus.

„Mums tai labai svarbu, nes ir tokie humanitariniai gestai gali būti keliai, vedantys į taiką. Todėl labai akcentuojamas humanitarinis matmuo, galintis padėti užbaigti karą“ – pasakė kardinolas P. Parolinas.

Jis priminė, jog Šventasis Sostas visuomet prašė, kad tarptautinė teisė būtų įgyvendinama: kad visos valstybės sutiktų paklusti tarptautinei teisei kaip būdui išsaugoti taiką ir išspręsti konfliktus. Tarptautinė teisė apima daugybę principų, tokių kaip dialogas, derybos, teisingumas ir sienų pripažinimas, tautų apsisprendimo teisė, pagarba mažumoms, vardijo kardinolas.

Paklaustas apie branduolinio eskalavimo pavojų, Vatikano valstybės sekretorius pripažino, kad tai didžiulė problema: dabartiniais laikais linkstama ne mažinti atominių ginklų arsenalus, o juos didinti ir padėti įsigyti branduolinį ginklą iki šiol jo neturėjusiems kraštams. Bažnyčios ir popiežiaus nusistatymas yra aiškus: amoralu net turėti tokį ginklą, nes jis reiškia žmogaus ir pasaulio sunaikinimą. Reikia atsisakyti tokių arsenalų ir eliminuoti patį branduolinį ginklą, kad jis daugiau nekeltų tokio pavojaus visai žmonijai, patikino P. Parolinas.

Kitos pokalbyje su valstybės sekretoriumi paminėtos temos buvo JTO reforma, Helsinkio proceso dvasia, Europos migracijos politika, taikos iššūkiai Artimuosiuose rytuose, religijos laisvės padėtis pasaulyje, Bažnyčios įsipareigojimas pasaulyje skleisti krikščionišką vyro ir moters bei šeimos viziją. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode