Sprogimas

LAKD: tiltas Kėdainiuose galėjo įgriūti dėl sunkiasvorio transporto ribojimų pažeidimo

igriutiKėdainiuose antradienio rytą įgriuvus tiltui, Lietuvos automobilių kelių direkcija tvirtina, kad tilto sija galėjo būti pažeista dėl juo važiavusio sunkiasvorio transporto, viršijus leistiną masę.

Kelių direkcija antradienį išplatintame pranešime pažymėjo, jog tilto stebėseną direkcijos specialistai vykdė nuolatos, paskutinį kartą tiltas apžiūrėtas praėjusią savaitę.

„Lietuvos automobilių kelių direkcija aiškinasi įvykio priežastis, viena galimų versijų – tilto sija galėjo būti pažeista dėl juo važiavusio sunkiasvorio transporto, kurio masė viršijo nustatytą masės ribojimą“, – nurodoma pranešime.

Pasak policijos, apie įgriuvusį tiltą Tilto gatvėje pranešimas gautas 7.40 val., incidento metu žmonės, automobiliai ar kitas turtas nenukentėjo. Eismas nukreipiamas tiltu, esančiu kelyje Jonava – Šeduva.

„Tai pagrindinis tiltas, vedantis į miestą“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Dovilė Ežerinskienė.

Kėdainių rajono savivaldybė, komentuodama situaciją feisbuko paskyroje, nurodė, kad pradėjus tilto per Nevėžį ties Vilainiais rekonstrukciją, transporto srautas buvo nukreiptas kitais tiltais, įskaitant ir esančiuoju Tilto gatvėje.

Savivaldybė taip pat nurodo, kad matant padidėjusį tiltų, o ypač įgruvusiojo, apkrovimą, ji praėjusiais metais du kartus kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją, kuriai priklauso minėtas tiltas, kad būtų įvertinta objekto būklė.

„Buvo gautas atsakymas, kad nustatyti atskirų statinio konstrukcijų pažeidimai“, – antradienį informavo savivaldybė.

Ji teigia gavusi informaciją iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos, kad laikotarpiu, kol bus vykdoma statinio stebėsena bei tyrimai, tiltu leidžiamas tik lengvųjų transporto priemonių, viešojo transporto ir transporto priemonių, kurių masė ne didesnė kaip 20 tonų, eismas, ribojant tilto važiuojamosios dalies plotį.

„Galutinių išvadų apie tilto būklę negauta iki šiol“, – tvirtina rajono savivaldybė.

Kaip BNS nurodė Kėdainių rajono mero patarėja ryšiams su visuomene Vilija Mockuvienė, tilto būklę jau kurį laiką kėlė nerimo, o savivaldybė į kelininkus dėl to kreipėsi raštu.

„Bus priminta, kad pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį šitas tiltas jau turėjo būti pradėtas tvarkyti. Šiemet turėjo būti baigtas, tačiau kelių direkcija savo įsipareigojimų nesilaikė“, – kalbėjo ji.

Mero patarėja taip pat tvirtino, kad sunku vienareikšmiškai pasakyti, kas kaltas dėl incidento.

„Sunku vienareikšmiškai pasakyti (...), tiltas – kelių direkcijos, savivaldybė kreipėsi ne kartą pabaksnodama pirštu, kad tiltas atrodo problematiškas“, – sakė ji.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode